Koti on siellä, missä sydän on

Koti on siellä, missä sydän on

Olin sopinut kahden päivän työkeikasta ja siitä syystä kävin pyörähtämässä vakituisessa osoitteessamme. Olipa jotenkin ihanaa palata kotiin, tunne oli todella voimakas. Yhtenä kotiutumista edesauttavana tekijänä oli aivan ehdottomasti oman teinin näkeminen pitkästä aikaa ja hänen äidilleen leipoma suklaakakku. Ai että.

On pitkä aika siitä, kun viimeksi tänne kirjoittelin, koska kuten viimeisestä purkauksesta saattoi havaita, olin hieman kireänä tästä työtehtävästä johtuen. Ja kun päässä on stressi, niin siellä ei kyllä silloin kulje mikään muu ajatus. Niinpä katsoin parhaaksi pitää pienen tauon kirjoittelussa, viettää laatuaikaa tyttären kanssa, hoitaa työtehtävät pois päiväjärjestyksestä, tavata sukulaisia ja kavereita ja hoitaa jouluostokset pois tieltä.

Kun pään sisällä alkoi meno vähän rauhoittumaan, niin aloin pohtimaan tätä kotiin paluuta, kotoa lähtemistä ja toiseen kotiin tulemista.

Omaan kotiin oli ihana mennä, siellä oli kaikki tutuilla paikoillaan: sohvassa oli oman takamuksen muotoinen kuoppa, kapselikeitin teki kahvia ja koska teini elää sopivassa auktoriteettipelossa, niin likööritkin olivat vielä pulloissaan eivätkä maistuneet laimennetuilta.

Kaveritkin olivat entisellään. Tiedä sitten onko se positiivista. Keskustelujen taso oli siis yhtä huono kuin ennenkin, mutta olinhan ollut pois maisemista vasta kaksi kuukautta, siinä ajassa nyt ei kai voi kehittymistä ja muutosta paljon odottaa. No ei kai, kyllä vähäsen olisi voinut.

Nopeasti vierähti päivät ja tuli aika lähteä takaisin Itä-Suomeen. Ajatustasolla oli tapahtunut muutos: lähdin toiseen kotiin, en vain mieheni seuraksi hänen lapsuuden maisemiin, vaan oikeasti kotiin. Haikeaa oli lähteä, mutta kuitenkin niin mukavaa, hämmentävän ristiriitaiset fiilikset.

Mutta niinhän se on, että koti on siellä, missä sydän on ja sydän voi näköjään todistetusti olla kahdessa paikassa yhtäaikaa. Ja on mukavaa, että tästä maaseutuasunnosta on tullut meille niin vielä paljon aikaiseampaa tärkeämpi paikka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *