Reissutarvikkeita hankkimalla ruokahävikkiä vähemmälle

Reissutarvikkeita hankkimalla ruokahävikkiä vähemmälle

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Tässä on nyt tullut sitten kovin mietittyä, että mitä kaikkea me tarvitsemme mukaan lähtiessämme haahuilemaan joksikin aikaa Karjalan kunnaille. Lähtö on miehellä edessä ensi viikolla ja minä kruisailen perässä siitä sitten viikon päästä. Moni on tässä viime päivinä tiedustellut, että joko olemme pakanneet ja voin vastata, että olemme tämänkin asian hoitaneet meille tyypilliseen tapaan eli vain miettineet sitä. On meillä jokin lista, mitä pitäisi tehdä, mutta ei se ole johtanut mihinkään konkreettiseen toimintaan tähän mennessä.

Listan ulkopuolelta sitten kyllä keksin tekemistä ja keittiön kaappeja availlessani olen pohtinut, että osa niiden sisällöstä kannattaisi varmaankin ottaa mukaan.

Lisäksi keksin, että tilaanpa vielä kerran tänne kotiosoitteeseen ruokaa Matsmartilta, nettikaupasta, joka myy hävikkiruokaa. Tällä tavoin saan sitten mukaan ihan reilun kokoisen uuden elämän aloituspakkauksen.

Matsmart on ihan huippuidea! Palvelusta voit ostaa ruokaa, joka on kaupoista mennyt hävikkiin, koska parasta ennen -päiväys alkaa lähestyä tai tuotteesta on ylituotantoa tai se on sesonkituote tai muuta sellaista vastaavaa.

En ole koskaan ollut mikään päivämäärien tuijottelija, vaan pyrin siihen, että kaikki, mitä ostetaan, syödään. Aina siinä ei syystä tai toisesta onnistu, mutta ylimääräinen menee meillä kompostiin, niin voin taas jatkossa ilahduttaa teitä kasvimaatarinoillani. Perheestäni löytyy kuitenkin myös henkilöitä, joille päivämäärät ovat tarkempi juttu. Onneksi he eivät kuitenkaan ole aina ihan skarppeina, joten vielä eivät ole keksineet, että kun maito on valmiiksi lasissa päiväys on ylitetty, muutoin saavat itse ihan vapaasti kaataa.

Tämä ”kaikki on syötävä pois” -ajattelu on peruja rakkaasta lapsuudenkodistani. Muistan, että mitään ruokaa ei saanut heittää pois ja joskus olikin melko mielikuvituksellisia ruokayhdistelmiä tarjolla. Varsinaisesti nämä hassut tarjoilut eivät meidän perheessä haitanneet, sillä meillä kaikki ovat syöneet aina sitä, mitä on kutsuttu ruoaksi, sitä sen enempää kyseenalaistamatta. Mutta yhdestä asiasta vieläkin kiitän; että en ollut paikalla silloin, kun isosiskolleni ja -veljelleni tarjottiin ohrasuurimoilla jatkettua hernekeittoa, joissain tietenkin olisi voinut pitää vähän rajaa.

Tämä Matsmartin palvelu on minulle siis aivan täydellinen. Sillä, mikä päiväys jossakin jauhopaketissa on, ei ole kauheasti merkitystä, se tuskin on kovin nopeasti käyttökelvotonta. Ja täytyy myöntää, että kyllä tämä vähän saa taputtelemaan itseään olkapäälle, että edes jollakin tavalla pyrkii osallistumaan tämän maailman säilymiseen. Pienet asiat, ne kuulkaas merkitsee!

Tänään tuli postiin sitten se kaksi päivää odotettu paketti, oli normaalia mukavampi eli siis lyhyempi kauppareissu. Aikaisemmin siellä tietokoneen ääressä oli tällä naisella taas vähän lähtenyt lapasesta, kun ilokseni huomasin, että paketin painoksi ilmoitettiin 7,6 kg ja minä kun tilasin vain pari maustepurkkia 🙄 Paketti oli pakattu todella järkevästi ja tiiviisti ja lisäsuojaa kaipaavat lasipurkit oli kääritty kierrätettävään pahviin ja paperiin. Puuttui kokonaan entisaikojen kuplamuovi-styroksipallokaaos.

Ja sitten tuli se tunne; oli yht’äkkiä ihan kuin joulu.

Tässä kohtaa on iloa vähän huonommasta muistikapasiteetista. Olin toki tilannut kaikkea hyödyllistä, mutta lisäksi jotta sain maksuttoman toimituksen, niin myös kaikkea ihan vain halpaa. Kuitenkaan en enää kaksi päivää myöhemmin muistanut, että mitä olin tilauslistalle napsutellut. Pari laatikosta löytynyttä suurpakkausta oli itsellekin ihan aito yllätys, mutta ehkä niistä mantelilatteista ja patukoista on pitemmäksi aikaa iloa vaeltajatyttärelleni. Varmasti olin näin fiksusti ajatellut myös tilausta tehdessäni. Tai sitten en vain ollut taaskaan lukenut lauseita loppuun.

Suklaata pitää aina olla
Ja Muhvia unohtamatta

Ja tiedättekö, ei näissä tuotteissa päiväykset nyt ihan ensi viikolla olleet menossa umpeen, suurimmassa osassa parasta ennen oli ensi vuoden puolella.

Ihan supertyytyväinen olin tähän, suosittelen lämpimästi! Ensimmäiset tuotepakkaukset on jo heti avattu ja maistaen hyviksi todettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *